lunes, 19 de diciembre de 2016

19/12/2016 (37º classe)


Com a la actualitat les xarxes socials tenen tanta importancia, el nostre profesor ha pensat que podriem fer un projecte per a classe en el que utilitzem les xarxes social com a medi,  i axí també podem aprendre a com utilitzar-les d'una manera responsable.

Aquest treball consisteix en fotografiar objectes que trobem a casa o a qualsevol lloc. Però aquests objectes tenen que tindre un compost químic en els seus ingredients. 
Quan ja tingam la fotografia (o video) de l'objecte, l'editarem (amb el nom i abreviatura del compost químic que es troba present), i la pujarem a una red social, en el nostre cas flickr, ja que es l'elegida per el nostre professor.

el trabll estarà format de 10 o més fotografies o videos, i en cada imatge tenim que escriure per a que serveix. Hem de comentar i marcar com favorites le imatges dels nostres companys de classe. També hem de seguir-los.


jueves, 15 de diciembre de 2016

15/12/2016 (36º classe)


Hui hem realitzat aquesta fulla de formulació i nomenclatura, on podiem trobar per la primera part Hidrurs, Hidròxids, Sals binaries, Òxids i Oxoàcids. I per la segona part Oxosals.




A la classse de hui, també hem parlat sobre un futur projecte individual. Aquest proyecte consisteix en realitzar fotografies originals a compostos químics que podem trobar a cassa, després haurem d'editarles  (possar el nom del compost i la seua abreviatura) i publicar-les a flickr (una red social per a compartir fotografies).  També tindrem que seleccionar com  a fovorites aquelles fotografies que ens agraden i tindrem que comentar aquelles que ens pareguen més interesants.
Per a relitzar quest proyecte contem amb l'atjuda d'esta rubrica d'evalució del nostre treball.


miércoles, 14 de diciembre de 2016

14/12/2016 (35º classse)



A la classe de hui hem terminat la recerca d'informació sobre la nostra videopractica. Hem buscat informació sobre algunes de les teories explicades als videos i també hem elegit 2 possibles experiments que realitzare'm.

lunes, 12 de diciembre de 2016

12/12/2016 (34º classe)



A la classe de hui hem continuat amb la recerca de videos per al expreriment que presentarem al concurs "Mostra la ciencia en video".

A la classe de hui, jo he visualitzat els videos que es van presentar al concurs en anys anteriors, tant els que va presentar el nostre col·legi com els que van presentar altres.
En aquestes playlist podreu observar els videos que jo he vista a classe:


miércoles, 7 de diciembre de 2016

5/12/2016 i 7/12/2016 (32º i 33º classe)



En aquestes dues classes hem anat a l'aula d'informàtica. Açí hem visitat aquesta pàgina, on hem trobat tota la informació sobre el concurs en anys anteriors. Açí també hem trobat les videopràctiques d'altres cursos, i algunes activitats que si utilitzem per a dur a terme aquest proyecte ens resultarà molt mes fàcil. Per aquesta raó, jo vos recomanaria que si  esteu interesants en participar en aquest concurs visiteu eixe enllaç, perqué trobareu informació molt útil.

En aquesta classe, també hem fet una recerca de videos que ens podien atjudar per a elegir un experiment per al concurs.








jueves, 1 de diciembre de 2016

1/12/2016 (31º classe)


A la classe de hui hem realitzat aquesta fulla de formulació i nomenclatura dels Oxosals. I amb l'atjuda dels companys hem resolt els nostres dubtes.



miércoles, 30 de noviembre de 2016

30/11/2016 (30º classe)



A la classe de hui, hem aprés com hem de formular els Oxosals. 


Per a formular aquestos hem de tenir en compte als Oxoàcids, ja que si formulem a partir d'aquestos ens resultarà molt més sencill.





lunes, 28 de noviembre de 2016

28/11/2016 (29º classe)


Hui hem parlat sobre un concurs que organitza l'Universitat politècnica de Valencia. Campus d'Alcoi. Aquest concurs consisteix en realitzar una video-pràctica amb una durada de entre 3 i 4 minuts,  fent una practica de física o química i demostrant alguna teoria.

Per a realitzar aquest treball podem visitar: Sites mostra la ciencia en video. I també podem atjudar-nos d'aquesta rubrica.



jueves, 24 de noviembre de 2016

24/11/2016 (28º classe)


Pel que pareix, l'examen de formulació i nomenclatura no a ixit molt be, i per açó creec que el professor hui ens ha donat aquestes fitxes per a repasar els oxoàcids, la part que creec que més mal a ixit de tot l'examen.


domingo, 20 de noviembre de 2016

Estudi abans de l'examen


Hui día 20 estic estudiant per a l'examen de Formulació i nomenclatura del compostos inorgànics que tinc el proper día 23. Per a estudiar estic utilitzat tots els apuntes que he pres a classe els dies anterios i els exercicsis que hem realitzat (podeu trobar-ho tot en les entrades realitzades amb anterioritat). També, com a informació d'ampliació, estic utilitzant pdfs explicatius que he trobat per internet, exercicis ja corregits per el profesor i alguns videos explicatius de youtube.

jueves, 17 de noviembre de 2016

17/11/2016 (27º classe)


La classe de hui ha sigut l'última abans de l'examen de Formulació i nomenclatura dels compostos inorgànics, que tenim el día 23/11/2016 (dimecres). Per aixó, hui hem realitzat una prova d'examen en la qual hem practicat tot el que entra en l'examen (tots els tipus de: hidrurs, hidròxids, sals binaries, òxids i oxoàcids). 





miércoles, 16 de noviembre de 2016

14/11/2016 i 16/11/2016 (25º i 26ºclasse)


A la classse de hui hem repasat com es formulen els oxoàcids, ja que aquestos són els més complicats. Hem parlat de les excepcions que hi hsn i hem realitzat els primers exercicis per a familialitzar-nos amb aquestos. 














Exepcions
  • Afegim el prefix Orto- quan la X siga 2 o un número major que 2.
  • A fegim el prefix  Di- o Piro- quan tenim E2. (1·X+VE·2 = 2·y)

Hem realitzat aquestos exercicis per a repasar la teoría apresa sobre els oxoàcids.


jueves, 10 de noviembre de 2016

10/11/2016 (24º classe)



A la classe de hui hem parlat sobre els oxoàcids i les tres formes diferents de formular-los. Les posibles formes per a formular-los són les seguents: 
  1. Memòria.
  2. Formular-los apartir dels òxids. Òxids + H2O = Oxoàcids.
  3. Apartir d'una formula matemàtica. (1·x + VE = 2·y).


Nomenclatura dels oxoàcids per
 a aprendre-la de memòria.























A mi em resulta més sencilla la fórmula matemàtica (1·x + VE = 2·y). Per això és el métode que nem a explicar. Exemples: 

  • H2 S O4 > Àcid Sulfúric. Substituim les X i les Y per la valénvia corresponent. I realitzem l'operació matemàtica. En la cual VE = 6, la valéncia que està utilitzant S és 6. Ara mirem la taula de prefixos i sufixos de les valéncies, i amb les dades que tenim elegim quina valéncia hem de possar.
  • Àcid Carbònic > H2 C O3. Li llevém l'arrel a l'elememt i amb aquesta decidim quines són les seues posibles valéncies, quan ja sabem aquestes mirem el sufixe per a seber quina està utilitzant. Quan ja ho sabem (en aquest cas la valéncia 4) realitzem l'operació matemàtica (1·x + VE = 2·y), substituint en aquesta totes les dades que tenim. I li donem a la X i a la Y els valor que nosaltres volguem per a que les dues parts de l'igualtat tinguen el mateix resultat. En aquest cas X= 2 i Y= 3.



(El video està en Castellà, peró la sistemàtica és la mateixa)




miércoles, 9 de noviembre de 2016

7/11/2016 i 9/11/2016 (22º i 23º classe)


A la classe de hui hem realitzat aquesta fulla amb exercicis de repás dels òxids.











A mi aquesta em resulta un poc més complexa ja que tenim que formular amb la nomenclatura de Stock, IUPAC i Tradicional.

Per a realitzar aquestos exercicis he tingut que consultar la teoria d'anteriors entrades. També m'ajudat molt vore aquestos videos. 



















(Els videos estan en Castellà)

jueves, 3 de noviembre de 2016

3/11/2016 (21º classe)



Hiu a classse hem realitzat el primer examen. Majoritariament, aquest tractava Sobre els elements més representatius de la taula periódica (els seus noms, abreviatures i valències) i la configuració electrónica.

L'examen era molt sencill i aquest constava de 3 tipus d'exercicis. 
  1. Una taula periódica on tenies que escriure el nom es abreviatures dels elements indicats.
  2. Una taula on podiem observar diferents elements i la seua corresponent Z. Apartir d'açó, teniem que realitzar la configuració electrónica dels elements indicats.
  3. Diferents dades (nombre de protons, de neutrons, d'electrons, numero atómic, numero màssic o nombre de l'element). I amb algunes d'aquestes dades havies de resoldre les restants.
En un dels exercicis de tipus 3 havien dues preguntes sobre si els elements de eixe exercicsi eren isòtops o ions.



Per a preparar-me aquest examen jo vaig utilitzar un proyecte que vaig realitzar l'any anterior a l'escola sobre la taula periódica. També, vaig utiitzar alguns jocs que vaig trobar a internet.

miércoles, 2 de noviembre de 2016

2/11/2016 (20º classe)



Hui ha clase hem fet un xicotet repàs dels continguts de l'examen que tenim demà.
Contingut de l'examen.

  • Noms, simbols i valències dels elements més representatius. 

  • L'àtom -> nucli, escorça, protons, neutrons, electrons, notació del nucli, isotops, ions, número màssic, número atòmic i configuració electronica.



A la classe de hui també hem aprés com formular òxids. 




ÒXIDS

  • X2 Oxv (xv = vlència de l'element X). En els òxids també es produeix l'intercanvi de valències.
  • Podem utilitzar qualsevol valència.
  • El primer element por ser un metall o un no metall, i el segon element ha de ser l'oxigen.
  • Nomenclatura tradicional -> Òxid + prefix (depen de la valència) + arrel del metall/ no metall + sufix (depen de la valència).
 Per a que siga més fàcil saber quan hem de possar els prefixos i sufixox corresponents, només hem de memoritzar aquesta taula tan sencilla.




jueves, 27 de octubre de 2016

27/10/2016 (19º classe)



La classe de hui ha sigut molt participativa, ja que primer hem realitzat uns exercicis sobre els hidrurs, els hidròxids i les sals binàries, i posteriorment entre tots hem realitzat la correció en la pizzara.

Aquestes són les activitats que hem realitzat a classe:



martes, 25 de octubre de 2016

26/10/2016 (18º classe)



Aquesta classe ha sigut una classe de teoria, en la qual hem aprés com formular hidròxids i sals binàries.




HIDRÒXIDS

  • Stock -> Hidròxid + de + Nom de l'element + València en numeros romans (només posarem la valencia, quan l'element tinga dues o més valencies posibles).
  • IUPAC -> Prefix numéric + -hidròxid + de + Nom de l'element.


SALS BINÀRIES

  • Stock -> Nom de l'element + sufix -ur + de + Nom de l'element + València en numeros romans (només posarem aquesta valencia, quan l'element tinga dues o més valencies posibles).
  • IUPAC -> Prefix numéric + Nom de l'element + sufix -ur + de + prefix numéric + nom de l'element. 





lunes, 24 de octubre de 2016

24/10/2016 (17º classe)



Hui a classe hem dedicat tota l'hora pera corregir  dues fotocopises de exer cicis sobre la formulació i la nomenclatura dels elements inorganics.






jueves, 20 de octubre de 2016

19/10/2016 - 20/10/2016 (15º i 16º classe)



En aquestes dues classes hem realitzat més exercicis sobre la nomenclatura dels hidrurs.





Per a poder vorer la correció dels exercicis fes clic açí.

lunes, 17 de octubre de 2016

17/10/2016 (14º classe)



Hui a classe amb la teoria del dia anterior, hem tingut que fer unes activitats sobre la nomenclatura dels comportos químics (hidrurs).


Quan hajam corregit els exercicis el publicaré per a que pogau vore la correcció açí.

jueves, 13 de octubre de 2016

13/10/2016 (13º classe)




Hui a classe hem parlat sobre la nomenclatura dels hidrurs metàl·lics, hidrurs no metàl·lics i les excepcions del hidrurs.



HUDRURS METÀL·LICS
  • Nomenclatura Stock -> Hidrur + de + nom de l'element + (Valencia del metall, en numeros romans, si aquest té 2 o més valencies).
  • Nomenclatura IPAC -> (Prefix- + Hidrur) + de + nom de l'element.

HIDRURS NO METÀL·LICS
  • Utilitzem sempre la valencia més petita.
  • Nomenclatura Stock -> ( nom de l'elemet + terminació -UR) + d'Hidrogen.
  • Nomenclatura IUPAC ->   ( nom de l'elemet + terminació -UR) + d'Hidrogen.
  • Quan un compost químic (Hidrur) està en estat aquos la seua nomenclatura es diferent -> Àcid +  ( arrel de l'element + -hídric).

EXCEPCIONS DELS HIDRURS
  • Els elements tenen una nomenclatura propia i no fa falta cap formula per a construirla. 
  • Nomenclatura IUPAC ->   
              -NH3 -> Amoníac.
              -PH3 -> Fosfina.
              -AsH3 -> Arsina.
              -SbH3 -> Estibina.
              -CH4 -> Metà.
              -SiH4 -> Silà.



lunes, 10 de octubre de 2016

10/10/2016 (12º classe)



Hui ha classe hem començat a parlar sobre les valencies del elemens. 
Aquest any només estudiarem unes quantes, les dels elements més representatius.

També hem parlat sobre alguns compostos químics com els Hidrurs, formats, generalment, per un metall i un no metall.


 

Les valencies comuns en diversos elements:
  • Pd, Pt -> 2, 4.
  • Fe, Co, Ni -> 2, 3.
  • Cu, Hg -> 1, 2.
  • Zn, Cd -> 2.

 


HIDRURS

Compost quimic format per 2 elements. Metall + No Metall 0 M + NM.

Hi han hidrurs de dos tipus diferents: els hidrurs metàl·lics i els hidrurs no metàl·lics.

També hihan agunes excepcións com la del:
  • NH3 -> Amoniac.
  • PH3 -> Fosfina.
  • AsH3 -> Arsina.
  • SbH3 -> Estibina.
  • CH4 -> Metà.
  • SiH4 -> Silà.




CURIOSITAT:  Hi han tres tipus de nomenclatures per als compostos químics, a cada país s'utilitza una diferent: la nomenclatura tradicional, la nomenclatura Stock o la nomenclatura IUPAC. Fa poc temps alguns químics intentaren que tots el paísos utilitzaren la nomenclatura IUPAC, aquest intent va fracasar i actualment cada pais utilitza una de les tres nomenclatures mencionades abans.

miércoles, 5 de octubre de 2016

5/10/2016 (11º classe)



Hui ha classe hem realitzat aquestos exercisis, en els que podiem repasar els contigut adquirits fin al dia de hui. Hi han alguns exercisis un poc complicats però la majoria son molt sencills ja que són de repàs.

lunes, 3 de octubre de 2016

3/10/2016 (10º classe)



Hui ha classe hem visitat aquesta pàgina on hem jugat a uns jocs sobre la tabla periódica, els elements i les seues nomenclatures. 

Jo creec que alguns d'aquestos jocs són estupids, peró la majoria d'aquests m'han ajudat a descobrir nous elemnts que no sabia que existien.

viernes, 30 de septiembre de 2016

30/09/2016 (9º classe)



Hui ha classe ham realitzat la configuració electronica d'aquestos elements:

Na (Sodi)
Ca (Calci)
Cr (Crom)
Mn (Manganés)
Fe (Ferro)
Co (Cobalt)
Ni (Níquel)
Cu (Coure)
Zn (Zinc)
Al (Alumini)
Si (Silici)
Sb (Antimoni)
Po (Poloni)
I (Iode)




Amés, també ens han donat aquestes fulles sobre la formulació i nomenclatura dels compostos inorgànics.