miércoles, 30 de noviembre de 2016

30/11/2016 (30º classe)



A la classe de hui, hem aprés com hem de formular els Oxosals. 


Per a formular aquestos hem de tenir en compte als Oxoàcids, ja que si formulem a partir d'aquestos ens resultarà molt més sencill.





lunes, 28 de noviembre de 2016

28/11/2016 (29º classe)


Hui hem parlat sobre un concurs que organitza l'Universitat politècnica de Valencia. Campus d'Alcoi. Aquest concurs consisteix en realitzar una video-pràctica amb una durada de entre 3 i 4 minuts,  fent una practica de física o química i demostrant alguna teoria.

Per a realitzar aquest treball podem visitar: Sites mostra la ciencia en video. I també podem atjudar-nos d'aquesta rubrica.



jueves, 24 de noviembre de 2016

24/11/2016 (28º classe)


Pel que pareix, l'examen de formulació i nomenclatura no a ixit molt be, i per açó creec que el professor hui ens ha donat aquestes fitxes per a repasar els oxoàcids, la part que creec que més mal a ixit de tot l'examen.


domingo, 20 de noviembre de 2016

Estudi abans de l'examen


Hui día 20 estic estudiant per a l'examen de Formulació i nomenclatura del compostos inorgànics que tinc el proper día 23. Per a estudiar estic utilitzat tots els apuntes que he pres a classe els dies anterios i els exercicsis que hem realitzat (podeu trobar-ho tot en les entrades realitzades amb anterioritat). També, com a informació d'ampliació, estic utilitzant pdfs explicatius que he trobat per internet, exercicis ja corregits per el profesor i alguns videos explicatius de youtube.

jueves, 17 de noviembre de 2016

17/11/2016 (27º classe)


La classe de hui ha sigut l'última abans de l'examen de Formulació i nomenclatura dels compostos inorgànics, que tenim el día 23/11/2016 (dimecres). Per aixó, hui hem realitzat una prova d'examen en la qual hem practicat tot el que entra en l'examen (tots els tipus de: hidrurs, hidròxids, sals binaries, òxids i oxoàcids). 





miércoles, 16 de noviembre de 2016

14/11/2016 i 16/11/2016 (25º i 26ºclasse)


A la classse de hui hem repasat com es formulen els oxoàcids, ja que aquestos són els més complicats. Hem parlat de les excepcions que hi hsn i hem realitzat els primers exercicis per a familialitzar-nos amb aquestos. 














Exepcions
  • Afegim el prefix Orto- quan la X siga 2 o un número major que 2.
  • A fegim el prefix  Di- o Piro- quan tenim E2. (1·X+VE·2 = 2·y)

Hem realitzat aquestos exercicis per a repasar la teoría apresa sobre els oxoàcids.


jueves, 10 de noviembre de 2016

10/11/2016 (24º classe)



A la classe de hui hem parlat sobre els oxoàcids i les tres formes diferents de formular-los. Les posibles formes per a formular-los són les seguents: 
  1. Memòria.
  2. Formular-los apartir dels òxids. Òxids + H2O = Oxoàcids.
  3. Apartir d'una formula matemàtica. (1·x + VE = 2·y).


Nomenclatura dels oxoàcids per
 a aprendre-la de memòria.























A mi em resulta més sencilla la fórmula matemàtica (1·x + VE = 2·y). Per això és el métode que nem a explicar. Exemples: 

  • H2 S O4 > Àcid Sulfúric. Substituim les X i les Y per la valénvia corresponent. I realitzem l'operació matemàtica. En la cual VE = 6, la valéncia que està utilitzant S és 6. Ara mirem la taula de prefixos i sufixos de les valéncies, i amb les dades que tenim elegim quina valéncia hem de possar.
  • Àcid Carbònic > H2 C O3. Li llevém l'arrel a l'elememt i amb aquesta decidim quines són les seues posibles valéncies, quan ja sabem aquestes mirem el sufixe per a seber quina està utilitzant. Quan ja ho sabem (en aquest cas la valéncia 4) realitzem l'operació matemàtica (1·x + VE = 2·y), substituint en aquesta totes les dades que tenim. I li donem a la X i a la Y els valor que nosaltres volguem per a que les dues parts de l'igualtat tinguen el mateix resultat. En aquest cas X= 2 i Y= 3.



(El video està en Castellà, peró la sistemàtica és la mateixa)




miércoles, 9 de noviembre de 2016

7/11/2016 i 9/11/2016 (22º i 23º classe)


A la classe de hui hem realitzat aquesta fulla amb exercicis de repás dels òxids.











A mi aquesta em resulta un poc més complexa ja que tenim que formular amb la nomenclatura de Stock, IUPAC i Tradicional.

Per a realitzar aquestos exercicis he tingut que consultar la teoria d'anteriors entrades. També m'ajudat molt vore aquestos videos. 



















(Els videos estan en Castellà)

jueves, 3 de noviembre de 2016

3/11/2016 (21º classe)



Hiu a classse hem realitzat el primer examen. Majoritariament, aquest tractava Sobre els elements més representatius de la taula periódica (els seus noms, abreviatures i valències) i la configuració electrónica.

L'examen era molt sencill i aquest constava de 3 tipus d'exercicis. 
  1. Una taula periódica on tenies que escriure el nom es abreviatures dels elements indicats.
  2. Una taula on podiem observar diferents elements i la seua corresponent Z. Apartir d'açó, teniem que realitzar la configuració electrónica dels elements indicats.
  3. Diferents dades (nombre de protons, de neutrons, d'electrons, numero atómic, numero màssic o nombre de l'element). I amb algunes d'aquestes dades havies de resoldre les restants.
En un dels exercicis de tipus 3 havien dues preguntes sobre si els elements de eixe exercicsi eren isòtops o ions.



Per a preparar-me aquest examen jo vaig utilitzar un proyecte que vaig realitzar l'any anterior a l'escola sobre la taula periódica. També, vaig utiitzar alguns jocs que vaig trobar a internet.

miércoles, 2 de noviembre de 2016

2/11/2016 (20º classe)



Hui ha clase hem fet un xicotet repàs dels continguts de l'examen que tenim demà.
Contingut de l'examen.

  • Noms, simbols i valències dels elements més representatius. 

  • L'àtom -> nucli, escorça, protons, neutrons, electrons, notació del nucli, isotops, ions, número màssic, número atòmic i configuració electronica.



A la classe de hui també hem aprés com formular òxids. 




ÒXIDS

  • X2 Oxv (xv = vlència de l'element X). En els òxids també es produeix l'intercanvi de valències.
  • Podem utilitzar qualsevol valència.
  • El primer element por ser un metall o un no metall, i el segon element ha de ser l'oxigen.
  • Nomenclatura tradicional -> Òxid + prefix (depen de la valència) + arrel del metall/ no metall + sufix (depen de la valència).
 Per a que siga més fàcil saber quan hem de possar els prefixos i sufixox corresponents, només hem de memoritzar aquesta taula tan sencilla.